bazenöyleolur

Kendimi bile çizmiştim kahraman olurum umuduyla.

mai 2014 Arşiv

Henüz Veda Değil Bu

Screenshot_3

Haftalar oldu buralara gelmeyeli. Her zaman dediğim gibi kürkçü dükkanına yine döndüğüm günlerden birindeyiz. Hava Mayıs ayına yakışmayacak derecede yağmurlu, esintili ve buhranlı. Her yer dağınık tıpkı kafam gibi.

Aylar sonra belki de yıl oldu; tek başıma düşüncesiz bir şekilde öğle yemeği yemeli. Yağmur öncesi kitabımla bugün bir restaurantta öğle yemeğimi yerken bir yerleri ve bir şeyleri düşünmeyi bırakmam gerektiğini kendime söyledim. Hava yağacak kadar griyken bir o kadar da bunaltıcı bir sıcak vardı. Kararımı uygulamam gerektiğini bildiğim için bir şeyleri akışına bırakarak kitaba gömüldüm.

Çok sular aktı sevgili okurum. Dere kalmadı ama yollardan bile çok sular aktı. Biriktirip küçük göletler yaptım kendime. Sonra da yaşamın ardına gizledim, tüm umursamazlığımla. Şimdi de dağınık bir salonda oturmuş bu satırları karalıyorum. Ayrıca çok sevdiğim ve aylar önce keşfettiğim şarkının şu günlerde her yerde çalan şarkı olduğunu an itibariyle öğrenince buruk bir iç sızlaması yaşamadım değil.

Bir aksilik olmazsa 1 ay sonra mezun olmuş oluyorum. 12 Haziran’da kep atma törenim var ve ben hala tezin girişini bile yapmadım. Oldukça sakinim. Henüz yoğun iş başvuruları yapmaya da başlamadım. Eşyalarımı da toplamaya başlamadım. Ben henüz hiçbir şey yapmadım ve hiçbir şey yapmamaya and içmiş gibi bir türlü ısınamadığım ve benimseyemediğim bu evin salonunda belki de son yazımı yazıyorum. Anımsayamıyorum ama galiba ben bu evde hiç yazı yazmamıştım. Yazdıysam da dediğim gibi anımsayamıyorum. Her şey biraz tuhaf.

Şimdi üniversiteyi yeniden kazanmış olsaydım gibi cümleler kurmayacağıma çok önceden sözler vermiştim. Böyle dememek için elimden gelen her şeyi şu son günlere kadar yaptım. Bugünlerde de her şey pek önemsiz görünüyor gözüme. Ancak yeni başlayacaklara tavsiyeler verebilirim. Bunu bana diyenleri oldum olası sevmezdim, şu an ben de dediğim  için kendime de kızdım. Ama insan yapmam dediği her şeyi yapıyor. Bunu bilelim ve benimseyelim yeter.

Çok fazla ucuz insanlarla tanıştım. O kadar ucuzlardı ki değerlerini artırmak için başvurmadıkları yol yoktu. Hatırladıkça midem bulanıyordu. Ama şu günlerde ise hepsi bir hiç oldular gözümde. İnsanları nasıl bu kadar görmezden gelebildiğimi inanın ben de  bilmiyorum. İstemediğim zaman ne duyuyorum ne de görüyorum. Biraz daha kontrol altına almayı başardığım dönemlerde benden mutlusu olmaz heralde.

Bu arada kitap fuarını mükemmel bir şekilde bitirdik. Bahar şenlikleri bir sonraki döneme ertelendi ama o gün bulunan koşullar nedeniyle iptal de edilebilir. Kitap fuarı bizi yeterince mutlu etti. Çok tatlı insanlar kattım son dönemime.

Şimdi yeni bir başlangıç yapmak için bir ışık bekliyorum.

Her an her şey olabilir. 

Ama bilmenizi isterim, ben iyiyim. 

Tüm ahlaksız insanlara rağmen ben çok iyiyim.